Selen - én af brikkerne til at forblive ung lidt længere og sikre en sund krop. 
Hvad er selen? Og hvorfor skal du interessere dig for det? Det ser vi nærmere på og tjekker, hvilke fødevarer der er effektive kilder til selen.

Selen er faktisk et grundstof - et af de stoffer i det periodiske system. Det er i familie med svovl, hvilket betyder at det kan erstatte svovls placering i mange proteinstoffer, som du indtager. Lige præcis den kost, hvor selen har erstattet svovls plads, såkaldt organisk selen, er den selenform, som du optager bedst i kroppen. Desuden er det et sporstof, som i en meget lille mængde er livsnødvendigt for mennesker, dyr og planter. Det gør selen til ét af de vigtigste næringsstoffer for vores krop, dens funktioner og dermed vores generelle sundhed.

Kroppen kræver derfor kun ganske små mængder af selen, men disse små mængder gør en meget stor forskel. Selen styrker kroppens celler i kampen mod de frie radikaler, som er dem, der forårsager skader og senere mulig sygdom i kroppen. Selen er således en af de særdeles effektive antioxidanter.

Selen gør din krop mere modstandsdygtig
Selen findes i alt væv i kroppen og styrker alle celler, der binder din krop sammen. Det betyder, at ved den korrekte mængde af selen, kan du styrke hele din krop. Blandt de mest nyttige funktioner, som selen påvirker og dermed styrker, er:

- dit immunforsvar 
- din hud og dit hår
- dine øjne 
- din leverfunktion 
- bremser kroppens aldersrelateret forfald.

Undersøgelser om selen i forhold til visse kræftformer?
Der findes en del undersøgelser tilbage fra 90`rne og 00`rne. Her et lille uddrag fra en undersøgelse fra 1996. 

"Professor Larry Clark fra University of Arizona fandt ud af, at personer der havde taget 200 mikrogram selen dagligt igennem en årrække havde 58% lavere forekomst af tyktarmskræft, 40% lavere forekomst af lungekræft og 60% lavere forekomst af prostatakræft. For dem der i forvejen havde lave selenmængder i blodet, bl.a. danske mænd, aftog risikoen for prostatakræft med op til 90%".

Hos fagfolkene er der enighed - selen er vigtigt for vores sundhed og er en vigtig antioxidant. Det bør indgå i din daglige kost, hvis du vil forebygge og vedligeholde din krop og din sundhed. 

Hvilke fødevarer indeholder selen?

Effektive kilder til selen er bl.a. paranødder, mandler, tunfisk, løg, hvidløg, æg og brune ris. Selen sammen med bl.a. vitamin E, C, B6, zink og øvrige B-vitaminer er effektive i kampen for en sund krop. Den generelle anbefaling er, at indtage selen og vitamin E samtidig, da de arbejder tæt sammen. Vitamin A, B, C samt zink forstærker selen og vitamin E`s virkning.

Få selen med STAÏ

Vil du være sikker på at gøre det bedste for din krop med den rette sammensætning af de vigtige næringsstoffer, er STAÏ et effektivt boost, kombineret med den daglige sunde kost. 

I den daglige STAÏ shake får du selen, vitamin A, B, C, E, zink m.fl.. STAÏ er sammensat, så din krop kan optage alle de vigtige næringsstoffer effektivt. Over 20 forskellige næringstoffer + de vigtige omega3 fedtsyrer. 

Huskeregel: Antioxidanter er dine venner, og dem får du ved at spise sundt, og de frie radikaler er dine fjender, og de invaderer din krop, når du spiser usundt, som f.eks. fed mad og for meget sukker. 

Invester i din sundhed, hvis du vil forblive ung og sund lidt længere.

Sunde STAÏ hilsner 

Founder/Jytte Bille

Del med dine venner