En genvej til at bremse din aldring og sikre en sund krop. 

Sporstoffet selen er et af de vigtigste næringsstoffer for vores krop, dens funktioner og sundhed. Selen er en af de særdeles effektive antioxidanter. 
  
Kroppen kræver kun ganske små mængder af selen, men disse små mængder gør en meget stor forskel. De beskytter kroppens celler i kampen mod de frie radikaler, som er dem, der forårsager skader og senere mulig sygdom i kroppen. 

Selen styrker bl.a. 
- dit immunforsvar 
- din hud og dit hår 
- dine øjne 
- din leverfunktion 
og 
- bremser kroppens aldersrelateret forfald. 

Kan selen forebygge eller nedsætte risikoen for at udvikle visse kræftformer? 
Der findes en del undersøgelser tilbage fra 90`rne og 00`rne. Her et lille uddrag fra en undersøgelse fra 1996. 
Professor Larry Clark fra University of Arizona fandt ud af, at personer der havde taget 200 mikrogram selen dagligt igennem en årrække havde 58% lavere forekomst af tyktarmskræft, 40% lavere forekomst af lungekræft og 60% lavere forekomst af prostatakræft. For dem der i forvejen havde lave selenmængder i blodet, bl.a. danske mænd, aftog risikoen for prostatakræft med 90%. 

Hos fagfolkene er der enighed - selen er vigtigt for vores sundhed og en vigtig antioxidant.  
Det bør indgå i din daglige kost, hvis du vil forebygge og vedligeholde din krop og din sundhed. 

Effektive kilder til selen er bl.a. paranødder, mandler, tunfisk, løg, hvidløg, æg og brune ris, Én paranød indeholder mellem 12 og 25 mcg selen. 100 gram tunfisk indeholder 70 mcg selen.   

Selen sammen med bl.a. E-vitamin, zink, C, B6 og øvrige B-vitaminer er effektive i kampen for en sund krop. Den generelle anbefaling er, at indtage selen og E-vitamin samtidig, da de arbejder tæt sammen. A, B, C vitaminer samt zink forstærker selen og E vitamins virkning.  

Vil du være sikker på at gøre det bedste for din krop, med den rette sammensætning af de vigtige næringsstoffer, er STAÏ`s energitilskud et effektivt boost, kombineret med den daglige sunde kost. 
I den daglige shake får du selen, A, B, C, E, zink m.fl.. Recepten er sammensat ud fra Sundhedsstyrelsens anbefaling og på en måde, så din krop kan kan optage alle næringsstofferne. 23 ialt + de vigtige omega3 fedtsyrer.  

Huskeregel: Antioxidanter er dine venner, og dem får du ved at spise sundt, og de fri radikaler er dine fjender, og de invaderer din krop, når du spiser usundt, som f.eks. fed mad og for meget sukker. 

Invester i din sundhed, hvis du vil forblive den bedste udgave af dig. 

Sunde hilsner 
Jytte 
Del med dine vener