Over 50% af danskerne måler og vejer,  

- antal skridt  
- antal km, gang, løb, cykling  
- puls  
- kalorier  
- vægt  
- mad  
- søvn  
- humør  
- afføring  
Er det jagten på sundhed eller er det afhængighed?  

Flere og flere danskere bliver selvmålere. Der er noget trygt og stabilt med tal og skemaer, som er nemme at forholde sig til, og det giver et godt overblik. Sportsfolk har i årtier målt på tid, distance, puls, kost m.v. I dag er langt over halvdelen af den danske befolkning blevet selvmålere. 

Vi vil have styr på mest muligt i vores liv, og i dag kan stort set alt måles, så hvorfor ikke? 
Appen Endomondo nærmer sig 2 mill. brugere i Danmark, og søger du i App Store er der virkelig mange apps. med hjælp til alt om din sundhed. 

Undersøgelser viser, at erhvervsaktive, som er en del af nutidens performancekulturen, er vant til at have fokus på præstationer og mål. Det er en del af deres hverdag, og det afspejler sig også i deres sportsaktiviteter. 
Selvmålere har nogle klare mål som f.eks. at forbedre formen, yde mere, blive hurtigere, tabe sig, stabilisere vægten, spise sundere og meget mere. Disse selvmålere er naturligt nysgerrige efter de seneste teknologier, som kan tracke 24-7 og hjælpe dem til målet. 

HUSK det skal være sjovt og positivt motiverende. Så er det fantastisk inspirerende, sjovt og nemt at dele med netværket. 

Er apps og målinger blevet til afhængighed, kan det ende med det modsatte af sundhed; stress og sygdom. Nogle bliver så afhængige af målinger, at det stresser dem. Målinger, overblikket og kontrol bliver vigtigere end indsatsen frem til målet. En ubalance kroppen ikke er tilfreds med. 

Der er uanede og fantastiske muligheder, men vær din krops bedste ven og, 
HUSK - LIVET BLIVER IKKE GENUDSENDT (så vidt jeg ved), SÅ GLEM IKKE AT NYDE LIVET, BARE VÆRE TIL STEDE OG NYDE NUET. 

Sunde hilsner 
Jytte 


QUANTIFIED SELF – globalt netværk af selvmålere. 
Det er en løst organiseret  'gruppe af grupper'  fra hele verden, som finder det interessant, sjovt og givtigt at indsamle data om sig selv, hvad enten det nu er kost, motion, søvn, stress, medicinforbrug eller noget helt sjette. 
Del med dine venner