Om sommeren er det særlig vigtigt du husker at drikke vand. Nyd sommeren og solen, og vær opmærksom på din krop og kroppens behov for vand.

Postevand, grundvand, kildevand – hvad er det bedste, hvor meget har kroppen brug for og hvornår på døgnet.

Fagfolk drøfter med mellemrum, hvor meget vand vi har brug for dagligt, hvilken slags vand og hvornår det er bedst at drikke vandet. Er du tørstig, er det altid en god ide at drikke vand.

Hvor meget du skal drikke afhænger af flere ting. Vigtigst er du lytter til DIN krop.

- i gnsnt. 2 L pr. dag 

- har du trænet, kræver det ekstra væske

- er det varmt, kræver det også ekstra væske.

- der kan være andre særlige forhold, du skal tage hensyn til.

Det daglige behov er ca. 2 L om dagen i alt – altså ikke kun vand, men saft, juice m.m. (husk alkohol hører ikke under denne kategori).

Drik kun lidt væske til måltiderne – ellers skyller du de vigtige næringsstoffer ud igen. Dit daglige væskeindtag skal du overvejende drikke mellem måltiderne, og langt den største del skal være vand.

Hvis du sveder rigtig meget, så tag lidt salt. Saltet hjælper med at holde på væsken.

Danmark har noget af det reneste vand sammenlignet med andre lande, og langt hovedparten af drikkevandet er indvinding af rent grundvand. Vand fra hanen er som udgangspunkt rent, og det anbefales af ganske mange fagfolk.

Vidste du: at kildevand er grundvand hældt på flasker. De laver en boring, pumper vandet op (grundvandsboring) og hældes det på flasker er det kildevand. (Niels Kelstrup, geolog).

Husk at vaske din drikkedunk – gerne i opvaskemaskinen.

STAÏ v/Jytte Bille, founder

 

Del med dine venner