Fødevarestyrelsens nye anbefalinger:
Vi skal spise mere plantebaseret kost, fortsat varieret og ikke for meget. Mærk efter om du rent faktisk er sulten, eller der er andre grunde til, du spiser. Spiser vi kun når vi er sultne, vil vi sjældent overspise, og dermed kan vi lettere holde en stabil vægt.

De officielle kostråd udtaler:

”Din krop og din sundhed skal forkæles med planterig, varieret kost, og husk at spise for sult og ikke for lyst, så undgår du lettere at overspise.

Når du spiser planterigt, varieret og ikke for meget, er det godt for både din sundhed og for klimaet.

Planterig og varieret mad er mad med mange grøntsager, bælgfrugter, frugter, nødder, frø, fuldkornsprodukter og kartofler. Planterig og varieret mad, der følger De officielle Kostråd, indeholder også fisk, æg, mejeriprodukter og planteolier samt en mindre mængde kød. Når du spiser planterigt og varieret, er bælgfrugter, nødder, frø og kornprodukter vigtige kilder til protein.

At spise varieret betyder også, at du spiser forskellige grøntsager og frugter, forskellige kornprodukter, forskellige slags fisk osv. Variation er vigtig for at få alle de vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, din krop har brug for. De fleste af vores fødevarer indeholder også små mængder uønskede stoffer, som fx forskellige kemiske forbindelser eller tungmetaller. Ved at variere mellem forskellige fødevarer, undgår du et højt indtag af én enkelt type uønskede stoffer. Dette er vigtigt for din sundhed.

Samtidig er det vigtigt for både din sundhed og klimaet, at du ikke spiser for meget. Spis dig derfor mæt i sund mad, sluk tørsten i vand og begræns især sodavand, alkohol, slik, kage, chips og lignende. Det er også vigtigt for din sundhed, at du spiser mad med mindre salt, og at du er fysisk aktiv. For meget salt i maden øger blodtrykket og påvirker andre faktorer, der øger risikoen for udvikling af hjerte-kar-sygdomme. Du kan med fordel sænke dit forbrug af salt med ca. 3 g dagligt.”

Hos STAÏ tog vi allerede i udviklingen højde for de plantebaseret sundhedsmæssige fordele, så glæd dig over din STAÏ shake er plantebaseret. Vores proteiner er udvundet af økologiske brune ris og din omega3 fedtsyrer er økologisk hørfrøolie.

STAÏ shaken indeholder alle de vigtige næringsstoffer, som din krop elsker og har brug for.

Del med dine venner