AFSLAPNING, SØVN og RESTITUTION - HVOR VIGTIGT ER DET? 

AFSLAPNING 
Tid til bare at lave ingenting eller hænge ud med familie og venner er ligeså vigtigt, som at spise sundt, motionere og glæde sig til en ny arbejdsuge.
Dagen og ugen igennem er kroppen på arbejde, og for nogle bliver flere nattetimer taget i brug. Det er no go, hvis du vil forblive den bedste udgave af dig.
Kroppen, hjernen og psyken har brug for at holde "fri" og slappe af. 
Forkæl dig selv med afslapning.

ET GAMMELT ORDSPROG SIGER: SOV DIG GAMMEL 
Du kender det at vågne en morgen efter en god nattesøvn. Du er frisk, udhvilet og har masser af overskud til en ny skøn dag. Kroppen har haft ”fri” og er klar til at yde max. Prioriter din nattesøvn. 
Bonusinfo. En god nattesøvn mindsker risiko for forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme og stress iflg. flere forskere på området. 

DINE HELT EGNE DAGLIGE 10 MIN. 
Find 10 min. hver dag til at trække vejret rigtigt. Sæt dig et sted hvor du kan sidde behageligt og uforstyrret. Hænderne på lårene, håndfladerne opad, luk øjnene og sænk skuldrene. Koncentrere dig om din vejrtrækning. Træk vejret helt ned i maven gennem næsen og pust langsomt ud gennem munden. Det gør du 10 gange. Herefter lader du vejrtrækningen finde sin egen rytme og forsøger at lade være med at tænke, men blot give slip og slappe af. Lad roen gennemstrømme din krop. Din krop vil elske dig for disse 10 min. Har du kun tid til 6 min., så husk det er bedre end alternativet – ingenting -. 
Husk at sætte mobilen på lydløs og sæt uret. 
Bonus – blot 10 min. dagligt reducerer stresssymptomer i kroppen. 

RESTITUTION EFTER TRÆNING 
Hvor stort behovet er for restitution efter træning er individuelt, men alle har brug for at restituere. Muskler, sener og knogler har været under pres, og de skal have tid til at restituere. Hviledage er et must, hvis du vil gøre din krop klar til at yde det optimale på dagen. 
Pas på din krop – du har brug for den. 

Sunde hilsner 
Jytte 
Hvis du vil forblive den bedste udgave af dig 
Del med dine vener